facebook

Вчителів треба переконувати працювати по-новому: освітянин розповів, у чому проблема педуніверситетів в Україні

Вчителів треба переконувати працювати по-новому: освітянин розповів, у чому проблема педуніверситетів в Україні

Освітянин та заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій Сергій Колебошин запевняє, що проблема педагогічних університетів у тому, що в них досі навчають за старою системою і згодом держава інвестує в те, щоб перенавчати вчителів. За його словами, сучасні випускники потребують знань за реформою Нової української школи.

Про це посадовець розповів в інтервʼю Українському радіо. Він зауважує, що від того, що в школах зʼявляться нові кабінети, не покращиться прогрес НУШ. Колебошин підкреслює, що вчителів потрібно переконувати працювати по-новому та інвестувати в педагогів.

“Від того, що в країні з’явиться тисяча кабінетів з тем освіти, не поїде Нова українська школа нікуди. Треба інвестувати у вчителів, переконувати їх, вчити працювати по-новому. А тих вчителів, які тільки стають вчителями в закладах педагогічної освіти, в педагогічних коледжах, тих, хто робить шифт професії і йдуть до вчительства, такі теж є, їх треба вчити по лекалах вже Нової української школи. А в нас дуже смішна історія, коли в багатьох педагогічних вишах вчать по старих лекалах, навчать працювати з дітьми, а потім держава вже інвестує в те, щоб їх перенавчати”, – сказав народний обранець.

Чтайте також:  В одному з міст України зарплату освітянам підвищать на 15%

“Коли Нова українська школа переходила з 4 класу в 5, ми якраз потрапили в ковід і в початок повномасштабного вторгнення. І фактично найбільш відповідальний етап, етап переходу, етап навчання вчителів, вливати 1,5-2 мільярди в обладнання і нові меблі – це карго-культ”, – каже Колебошин.

Він зауважив, що вчителі початкових класів більшою мірою переконалися і повірили в НУШ. Натомість, Міністерству освіти та науки потрібно докласти більше зусиль у комунікації з батьками та педагогами середньої та старшої школи.

Джерело.


Повернутись вверх