facebook

Чи планують студенти педагогічних спеціальностей працювати в школі: всеукраїнське опитування

Чи планують студенти педагогічних спеціальностей працювати в школі: всеукраїнське опитування
Громадська спілка «Освіторія» спільно із дослідницькою агенцією Fama реалізують масштабне опитування серед студентів, які здобувають педагогічну освіту.

Головна мета – визначити основні бар’єри входження у професію вчителя та оцінити рівень вмотивованості працювати у школі. Тривалість опитування до 5 хвилин, збір відповідей триватиме до 26 травня 2024 року. Пройти його можна за посиланням. 

«Опитування студентів педагогічних спеціальностей є дуже важливим для розуміння, як розвиватиметься професія вчителя далі та хто буде вчити наших дітей. Мало просто зазначити про “кадровий голод” у сфері освіти, варто вже зараз розмовляти із “молодим резервом”. Звісно кожна генерація нових вчителів відрізняється: мисленням, підходами, але й окремо важливо – мотиваційними факторами. Що негативно впливає на бажання працювати у школі? Що, навпаки, має позитивний вплив на рішення йти до учнів? Вже на глибинних інтерв’ю зі студентами ми переконались, що зарплата далеко не єдиний чинник, як багато хто може подумати. Кругозір майбутніх педагогів дуже широкий, вони зазначають про неочевидні моменти у роботі вчителя. Впевнена, що результати всеукраїнського опитування студентів здивують і наштовхнуть на потрібні дискусії й зміни», — вважають організатори опитування.
Усі респонденти зможуть взяти участь у розіграші подарунків від Освіторії, серед яких худі, два подарункові сертифікати у книгарню «Сенс» та квитки на освітній фестиваль «Вчителі майбутнього» у Львові. Серед усіх учасників організатори оберуть 5 переможців випадковим чином. Команда дотримується принципів конфіденційності, однак для участі у розіграші необхідно вказати контактні дані.
Якщо ви студент(ка) і маєте бажання дати розгорнуті відповіді на визначенні запитання, будь ласка, напишіть дослідницькій команді [[email protected]] – це буде цінним доповненням.
Долучитися

Чтайте також:  “Зарплата, підтримка, соціальний статус, спільнота – чотири кити залучення вчителів”: говоримо про мотивацію і проблеми молодих педагогів

Джерело.


Повернутись вверх