facebook

Вчені виявили несподіваний зв’язок між популярністю в школі та тривалістю сну

Вчені виявили несподіваний зв’язок між популярністю в школі та тривалістю сну

Популярні у школі діти у середньому сплять на 27 хвилин менше ніж їхні однолітки. Про це заявили фахівці Університету Оребро у Швеції, опитавши 1300 підлітків. Крім того, дослідники зауважили, що дівчата частіше мають труднощі з засипанням або ранніми підйомами, ніж хлопці.

Експерти повʼязують занепокоєння школярок під час засинання із турботою про своїх друзів. Крім того популярність також вимагає більшої уваги до товаришів, що може призводити до зменшення годин сну. Водночас фахівці впевнені, що проблеми не мають відношення до смартфонів, пише Daily Mail.

За словами дослідників, саме у підлітковому віці людина недосипає найбільше за своє життя. Крім того, експерти запевняють, що 30 хвилин додаткового сну можуть покращити психічне здоровʼя та успішність у школі.

Натомість бажання “доспати” у вихідні дні може мати негативні наслідки. Якщо школярі будуть відпочивати довше, то наступного дня їм буде важко заснути, адже вони не відчуватимуть втоми. Фахівці зазначають, що навіть якщо підлітки пізно прокидаються, то все одно матимуть проблеми із нестачею сну, адже вона накопичується протягом тижня.

Чтайте також:  "Ворога потрібно знати". Українська викладачка назвала причини, чому російська мова не втрачає популярності в Гарварді

Джерело.


Повернутись вверх