facebook

Учні шкіл з повною забороною ґаджетів показали удвічі кращі результати успішності: несподівані результати дослідження

Учні шкіл з повною забороною ґаджетів показали удвічі кращі результати успішності: несподівані результати дослідження

Учні шкіл, в яких повністю забороняють ґаджети, мають у два рази більше шансів отримати оцінку “відмінно”. Про це стало відомо з результатів дослідження, яке провів британський аналітичний центр.

Зокрема, згідно з отриманими даними, вдалося встановити, що в тих закладах освіти, де дітям заборонялося користуватися телефоном протягом всього навчального дня, учні мали на 1-2 бали вище в атестатах про загальну середню освіту. Школярів порівнювали із учнями, які навчаються у школах з менш суворою політикою. Результати дослідження оприлюднив The Тelegraph.

Психолог та професор Джонатан Гайдт зауважив, що смартфони повинні бути замкнені на початку кожного навчального дня в телефонних шафах або сумках, а учні мають діставати їх лише після уроків.

“Ми можемо приділяти учням 6-7 годин протягом кожного навчального дня, щоб вони могли бути повністю присутніми на уроках, навчатися, спілкуватися та розвиватися. Більшість середніх шкіл кажуть, що в них існує певна заборона на використання мобільних телефонів, але, як показує звіт, лише 13% шкіл в Англії та Уельсі фактично відокремлюють учнів від телефонів на час навчання”, – зазначив Гайдт.

Фахівці надіслали запити у 800 початкових і середніх шкіл по всій Великій Британії. Майже у всіх початкових класах діяла повна заборона використання ґаджетів, натомість у середній школі лише 11% дотримувались цього правила. Деякі із закладів освіти зазначали, що вони дозволяють користуватися телефонами на перервах або під час обіду.

Чтайте також:  Випускники коледжів не виявили бажання складати ЄФВВ для вступу

Аналітичний центр закликав вчителів запровадити дієві заборони щодо смартфонів. Вони кажуть, що це має передбачати здачу або зберігання телефонів у шафках або спеціальних кишеньках.

За словами голови культурного комітету Палати громад Керолайн Дайнедж, мобільні телефони заважають освіті та погіршують її результати.

Також фахівці запевнили, що учням потрібне краще регулювання онлайн-платформ і підтримка психічного здоров’я, яке загострюється через користування смартфонами.

Джерело.


Повернутись вверх