facebook

Завершуємо навчальний рік: зарахування, відрахування, переведення та оцінювання учнів

Завершуємо навчальний рік: зарахування, відрахування, переведення та оцінювання учнів

Оцінювання результатів навчання учнів потребує гнучкості в умовах, коли не всі школи можуть повноцінно відновити освітній процес, а ті заклади, що розпочали навчання, надають освітні послуги чималій кількості дітей, які змушені були покинути свої домівки.

❗Згідно з Законом України «Про повну загальну середню освіту», кожен учень має право на справедливе, неупереджене, об’єктивне, незалежне, недискримінаційне та доброчесне оцінювання результатів його навчання незалежно від виду та форми здобуття ним освіти.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України “Про початок навчального року під час воєнного стану в Україні” від 28 липня 2023 р. № 782 визначено, що 2023/2024 навчальний рік триває з 1 вересня 2023 до 28 червня 2024 року.

Згідно з пунктом 2 Порядку переведення учнів закладу загальної середньої освіти на наступний рік навчання, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 14.07.2015 № 762 (зі змінами), зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 30 липня 2015 р. за № 924/27369, переведення учнів на наступний рік навчання здійснюється на підставі результатів підсумкового (семестрового та річного) оцінювання учнів згідно з рішенням педагогічної ради закладу загальної середньої.

Питання відрахування учнів є елементом організації навчально – виховного процесу, що унормовується, насамперед, спеціальним законодавством, установчими документами закладу освіти.

Чтайте також:  Початок навчання з серпня у школах і вишах. Експерт назвала плюси та мінуси

❗Рішення про відрахування ухвалює педагогічна рада закладу. «Про можливе відрахування батьки дитини та орган управління освітою за місцем проживання учня повинні бути письмово поінформовані у двотижневий строк до дня засідання педагогічної ради щодо можливого відрахування» (абзац 2 пункту 2 розділу IV Порядку зарахування, відрахування та переведення учнів до державних та комунальних закладів освіти для здобуття повної загальної середньої освіти ).

Детальніше:

Джерело.


Повернутись вверх