facebook

“Інакше діти виїдуть разом із батьками”. У МОН назвали мету №1 у школах Харкова, Одеси, Запоріжжя, Дніпра і Миколаєва

“Інакше діти виїдуть разом із батьками”. У МОН назвали мету №1 у школах Харкова, Одеси, Запоріжжя, Дніпра і Миколаєва

Заступник міністра освіти та науки України Михайло Винницький повідомив, що школи Харкова, Одеси, Запоріжжя, Дніпра і Миколаєва мають переходити на офлайн-навчання. За його словами, якщо цього не відбуватиметься, то діти виїжджатимуть із цих міст разом з батьками.

Посадовець зазначив, що, попри результати досліджень, які показали погіршення рівня знань школярів, дітям не вистачає багатьох інших навичок. Зокрема, це стосується соціалізації, групової роботи та презентації. Він наголосив, що це спричинено тим, що вже майже чотири роки вони навчаються онлайн через ковід та повномасштабне вторгнення Росії в Україну. Про це Винницький розповів в ефірі телемарафону “Єдині новини”.

“Ми маємо повернути наших дітей до особистого спілкування. Це пріоритет. Але, очевидно, пріоритет безпеки. І тому, власне, виходимо на пріоритет загальноурядовий – у нас має з’явитися, особливо в таких містах, як Харків, Запоріжжя, Миколаїв, Дніпро, Одеса, нормальні підземні школи. Тому що, якщо ми цього не будемо мати, наші діти разом з батьками виїдуть із цих територій, а це крок назустріч нашому ворогу. Ми не можемо таке дозволити”, – заявив чиновник.

Чтайте також:  На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого... Що сталося?

Нагадаємо, попередньо у МОН підкреслили, що українські школярі мають відвідувати навчання очно, особливо у випадку, якщо вони перебувають у більш безпечному регіоні. За словами заступника міністра освіти та науки Андрія Сташківа, таке рішення дозволить мати дітям доступ до нормального навчання. Завдяки цьому школярі будуть більш соціалізовані та краще сприймати навчальний матеріал.

Він також зауважив, що багато шкіл, які знаходяться біля прифронтових територій, працюють дистанційно, проте є й випадки, коли діти навчаються очно. Зокрема, навів у приклад заклади освіти у Харкові, де вдалося організувати освітній процес у метро.

Джерело.


Повернутись вверх