facebook

Безгін: Набагато дешевше зробити дорогу і придбати автобус, ніж утримувати будівлю, в якій вчиться 10 дітей

Безгін: Набагато дешевше зробити дорогу і придбати автобус, ніж утримувати будівлю, в якій вчиться 10 дітей

Інформує Всеосвіта.

Нардеп Віталій Безгін стверджує, що питання закриття сільських шкіл є «найболючішою точкою» нової реформи освіти, яка стартує в Україні з 2027 року.

Яких змін слід очікувати школам у сільській місцевості згідно з новою реформою освіти розповів народний депутат, член комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Віталій Безгін у коментарю онлайн-ресурсу Новини.LIVE.

Закриття шкіл у селах — одне з найскладніших питань

Залежить від моделювання. Безумовно, малокомплектні школи дають гірший рівень освіти і соціалізації. Це ж факт. Це те саме, як і лікарня, яка двічі на рік приймає пологи. Про яку якість пологів там може йтися. З освітою така сама ситуація. Що стосується сільської місцевості, де менше людей, зрозуміло, що це найбільш болюча точка реформи, — сказав посадовець.

За словами Віталія Безгіна, не в усіх українських селах закриють заклади середньої освіти. В деяких населених пунктах їх буде об’єднано в одну школу і тоді потрібно буде лише організувати логістику (тобто придбати автобуси для підвозу дітей).

Ми розуміємо, що навіть з точки зору економіки, не кажучи вже про рівень освіти, набагато дешевше зробити дорогу і придбати автобус, ніж утримувати будівлю, в якій вчиться 10 дітей, — пояснив нардеп.

Чтайте також:  "Учні приходять з книгами": що молоді вчителі не проти змінити у шкільній програмі

Джерело.


Повернутись вверх