facebook

Ніколи так не робіть: педагог та експерт з виховання дітей назвала 5 табу для батьків

Ніколи так не робіть: педагог та експерт з виховання дітей назвала 5 табу для батьків

Експертка із позитивного батьківства та педагог Емі Маккріді поділилась добіркою п’яти табу у вихованні. Ці корисні стратегії, яких вона намагалась уникати вдома, і яких вона радить оминати батькам.

Своїми порадами експертка поділилась у виданні Тoday. За словами Маккріді, якщо дорослі зможуть звести до мінімуму ці методи, то вони зроблять виховання більш ефективним.

Ніколи не платіть за роботу по дому

За словами експертки, оплата за хатню роботу шкодить трудовій етиці, а не допомагає. За такої системи діти ростуть, думаючи, що єдина причина для виконання не дуже бажаного завдання – отримати винагороду. Гроші стають зовнішнім мотиватором, коли справді батьки прагнуть розвинути в підлітків внутрішній, який випливає з почуття доброї волі, відповідальності та наполегливості. Більше того, школярі можуть захотіти, аби їм підвищували оплату за краще прибирання, що призведе певної системи прав у домі.

Ніколи не давайте дітям тайм-аут

За словами педагогині, коли батьки карають дітей та дають їм час подумати над своєю поведінкою, то це негативно відображається на виховному процесі. Таке відбувається через те, що хлопці та дівчата будуть більше думати про те, що вони погані і діятимуть згідно з таким ярликом, проте не вчитимуться поводитися краще. Натомість фахівчиня радить підтримувати емоційний звʼязок з підлітками. Це ефективніше сприятиме правильній поведінці у таких ситуаціях та контролю емоцій.

Чтайте також:  ШОК! Діти не розуміють 40% від почутого на уроках

Ніколи не вішайте ярликів

Маккріді радить не порівнювати дітей з кимось та не позбавляти їх можливості стати кращими, вішаючи на них ярлики. Адже через це у хлопців та дівчат виникають умови для порівняння та конкуренції. За її словами, коли батьки просять свого “кращого помічника” долучитися до справи, то позбавляють інших можливості стати кращими у допомозі та отримати заряд впевненості, який приходить від того, що вони потрібні.

Ніколи не змушуйте дітей зʼїсти все перед тим, як отримати десерт

Солодощами потрібно насолоджуватися, як і будь-якою іншою їжею – добровільно, запевняє фахівчиня. Вона розповідає, що будь-який торг, покарання чи будь-який інший метод стає підставою для боротьби за владу, яка нікому не приносить користі. Це відволікає увагу від виховання здорових харчових звичок ім створює напругу між батьками та дитиною. Більше того, нагорода у вигляді десерту за споживання менш бажаної їжі, не призведе до вироблення здорових звичок у харчуванні.

Ніколи не лупцювати

Багато батьків вдаються до фізичного покарання як до крайнього заходу. Але дослідження показали, що навіть удари з найдобрішими намірами можуть підвищити рівень агресії, спонукати до брехні, щоб уникнути покарання, і погіршити стосунки між дорослими та дитиною. За словами фахівчині, такі методи не допоможуть навчити гарної поведінки.

Чтайте також:  Шокуюче насилля в школі: жертвами стають як хлопчики, так і дівчатка (ВІДЕО 18+)

Джерело.


Повернутись вверх