facebook

“Їм дійсно не байдуже”: вчителька з України зі свого досвіду назвала різницю між британськими та українськими школярами

“Їм дійсно не байдуже”: вчителька з України зі свого досвіду назвала різницю між британськими та українськими школярами

Українська вчителька, яка перебуває у Великій Британії, Надія Майбогіна розповіла, що головною відмінністю між британськими та українськими школярами у тому, що дітям за кордоном не байдуже на те, які хоббі у педагога та як він проводить свій вільний час. Вона зазначила, що учні з її класу завжди цікавляться, що вона буде робити у вихідні, радять, що подивитися та запитують про її враження від поїздок або інших подій в житті освітянки.

Попри те, що британські школярі, як і всі звичайні діти можуть неуважно слухати, заважати проводити урок або кривлятися, але в них є риси, яких не мають українські учні. Зокрема, вони щиро просять пробачення за погану поведінку на уроках та не ображаються на вчительку за покарання. Про це освітянка розповіла у Facebook.

“Той, хто поводив себе погано й отримав “покарання”, після уроку зазвичай сам підходить до мене і щиро просить вибачення, хоч я і не просила і не очікувала. “Міс, мені дуже шкода, що я так себе поводив. Це правда”. “Міс, я ціную Ваші уроки, просто не втримався”. Я ще жодного разу не бачила, щоб хтось з них образився на мене, хоч з учнівської логіки, у них були на це причини”,– ділиться Майбогіна.

Чтайте також:  Плани на три роки: куди йде освіта?

Вона зазначає, що британські діти завжди поводять себе вільно та не бояться дорослих. Педагогиня пояснює, що вони можуть запитати її про те, яку вона любить слухати музику, яким спортом займається або про її політичні погляди. Натомість українські школярі у таких ситуаціях все одно відчувають певну ієрархію.

Вчителька також підкреслила, що не володіє досконало англійською мовою, проте школярі жодного разу не дорікнули їй за це. Вона запевняє, що саме така поведінка є логічним продовженням британського суспільства.

“Власне, така поведінка учнів є логічним продовженням здорового англійського суспільства. Ми часто говоримо про те, що українському учителю не вистачає поваги з боку учнів. А мені так цінні доброта, людяність і рівність, які я відчуваю у спілкуванні з моїми англійськими учнями. “Міс, бережіть себе, ми будемо Вас чекати”,– слова, які мої учні сказали перед моєю поїздкою до України”,– розповіла Майбогіна.

Джерело.


Повернутись вверх