facebook

У скільки років найкраще віддавати дитину у дитсадок: Марія Сичинська дала єдину пораду батькам

У скільки років найкраще віддавати дитину у дитсадок: Марія Сичинська дала єдину пораду батькам

Українська експертка з виховання та сімейних стосунків Марія Сичинська пояснила, що найкраще віддавати дитину у дитячий садок тоді, коли батьки будуть готові поринути у процес адаптації. Також вона звертає увагу на необхідні знання, які повинні бути у дорослих, щодо полегшення такого періоду у житті малюка.

Про це психологиня розповіла в Instagram. Вона зазначила, що адаптація до дошкільного закладу освіти залежить не від віку дитини, а від бажання, потреб та можливостей батьків.

“Тут залежить не від віку дитини, а від бажання, потреб та можливостей батьків. В мене є купа клієнтів, які адаптували дитину буквально півтора рочки, і все пройшло чудово. А є, так само, клієнти, які адаптували аж в пʼять років. І теж все пройшло чудово. Це залежить від того, наскільки багато батьки готові зараз дійсно поринути у процес адаптації і наскільки у них достатньо знань для того, аби полегшити для дитини цей процес адаптації”, – зазначила експертка з виховання.

Нагадаємо, Сичинська розповіла, що дітям важливо спілкуватися з іншими дошкільнятами, проте не обовʼязково ходити для цього на цілий день у садок. За її словами, якщо у батьків є потреба у вільному часі, то дошкільний заклад стане хорошим варіантом. Проте малюкам буде достатньо декількох годин, проведених з однолітками на майданчиках або гуртках. Головне, аби був стабільний колектив.

Джерело.


Повернутись вверх