facebook

Літні канікули в українських школах розпочнуться пізніше

Літні канікули в українських школах розпочнуться пізніше

Учні українських шкіл з нетерпінням чекають на закінчення навчального року та початку літніх канікул. Але у 2024 році їм доведеться довше, ніж звичайно, ходити до школи. Коли школярі підуть на канікули та скільки відпочиватимуть?

Черговий навчальний рік в Україні добігає кінця. Але у 2024 році він триватиме на місяць довше через складні реалії воєнного часу. Українським школам довелося змінити розклад, щоб уникнути можливих прогалин у навчанні дітей, які могли утворитися через війну. Однак літній відпочинок у школярів все ж таки буде.

Канікули розпочнуться вже 29 червня та продовжаться до 31 серпня. Про це йдеться в офіційній ухвалі Кабінету міністрів під номером 782, яка була прийнята ще в липні 2023 року.

“Установити в закладах загальної середньої освіти тривалість 2023/2024 навчального року з 1 вересня 2023 року до 28 червня 2024 року”, – сказано в документі.

Водночас у Міністерстві освіти порекомендували місцевій владі та кожній освітній установі самостійно обрати дату проведення останнього дзвоника та початку літніх канікул. І у багатьох школах він відбудеться 31 травня.

Але в червні учням все ж таки доведеться відвідувати різні атестації та компенсаторні заняття, які організують для подолання освітніх втрат.

Чтайте також:  Реформа старшої школи "скоротить" кількість предметів, – експерти

Джерело.


Повернутись вверх