facebook

Чи збільшиться посадовий оклад педагогів у 2024 році?

Чи збільшиться посадовий оклад педагогів у 2024 році?

Профспілка працівників освіти звернулася до Кабінету Міністрів щодо диференціації заробітної плати вчителів, з урахуванням професійної кваліфікації, складності, важливості та відповідальності їхньої роботи.

Заяву щодо зарплат освітян профспілка зробила зважаючи на збільшення розміру мінімальної заробітної плати з 1 квітня до рівня 8000 грн. Через це у профспілці наполягають на прийнятті постанови про встановлення посадового окладу працівника І тарифного розряду ЄТС (єдиної тарифної сітки) у розмірі 3600 грн. На сьогодні посадовий оклад педагогічного працівника найвищої кваліфікаційної категорії за 14 тарифним розрядом ЄТС становить 7732 грн і є нижчим на 268 грн від мінімальної зарплати.

За 14 тарифним розрядом оплачуються також:

-висококваліфіковані викладачі,

інші педагоги закладів фахової передвищої та професійно-технічної освіти;

-керівники шкіл, де навчається до 300 учнів;

-директори переважної більшості ясел-садків.

Керівникам закладів позашкільної освіти посадові оклади передбачені на рівні 13 тарифного розряду, що на 747 гривень нижче мінімальної зарплати.

Керівникам закладів професійно-технічної та фахової передвищої освіти з кількістю учнів та студентів до 300 людей, посадовий оклад встановлюється 15 тарифним розрядом в розмірі 8243 грн.

Додамо, що Міністерство освіти і науки наразі не готове презентувати реформу підвищення заробітних плат учителів. Про це повідомив міністр освіти та науки Оксен Лісовий.  За його словами на заваді стоять фінансові та політичні фактори.
Джерело:Лілія Орел

Чтайте також:  "Школа – це не прохідний двір". Ігор Лікарчук – про винних у провалі НУШ, заборону ґаджетів і штрафи для учнів за погану поведінку

Джерело.


Повернутись вверх