facebook

Зарплата зросте до 16 тисяч гривень: українців обнадіяли квітневим підвищенням

Зарплата зросте до 16 тисяч гривень: українців обнадіяли квітневим підвищенням

Міністерство освіти розробляє нові методи мотивації для вчителів

Починаючи з квітня 2024 року, Україна стартує другий етап підвищення заробітних плат для вчителів, і це не просто зміна цифр – це крок до підвищення цінності вчительської професії в суспільстві.

З пропозицією Міністерства освіти і науки країни очікується, що середній дохід освітян досягне 16 тисяч гривень, що означає збільшення на 21%.

Цей новий етап означає не тільки збільшення зарплат, а й перегляд структури окладів, що нарешті має надати більшого значення роботи вчителів.

Середня зарплата вчителів вищої категорії зросте з 14,4 тисяч до 17,4 тисяч гривень:

“Ми хочемо зробити ставку вчителя масивнішою в загальному тілі заробітної плати. При цьому щоб було кілька надбавок зрозумілих, тому що сьогодні для вчителів існує близько 60 надбавок, і сам вчитель часто не розуміє, як формується його зарплата”, – сказав Міністр освіти і науки, Оксен Лісовий.

Після першого етапу реформ, середній дохід вчителів мав становити близько 14 тисяч гривень, а з квітня 2024 року він має зрости до 16 тисяч гривень.

Це значне збільшення зарплати, яке має стимулювати залучення та утримання кваліфікованих спеціалістів в освіті.

Чтайте також:  Освіта майбутнього: які зміни готують українським школярам

Окрім підвищення зарплат, Міністерство освіти планує розробити нові методи мотивації для вчителів, включаючи перегляд підходів до підвищення їхньої кваліфікації.

Джерело.


Повернутись вверх