facebook

Коли почнуться і закінчаться літні канікули в українських школах

Коли почнуться і закінчаться літні канікули в українських школах

Навчальний рік в Україні триватиме до 28 червня 2024 року. Графіки літніх канікул адміністрації шкіл можуть встановлювати самостійно.

Відповідну дату кінця навчального року визначили відповідно до постанови уряду від 28 липня 2023 року № 782 “Про початок навчального року під час воєнного стану в Україні”.

“Установити в закладах загальної середньої освіти тривалість 2023/2024 навчального року з 1 вересня 2023 р. до 28 червня 2024 року”, – йдеться у постанові. Цього навчального року Міністерство освіти і науки України передбачило додатковий місяць для подолання освітніх прогалин через повномасштабну війну в країні.

Протягом першого місяця літа у школах ще може продовжуватись атестація, тривати компенсаторні заняття для подолання освітніх втрат тощо. Водночас на місцях школи та місцева влада мають право самостійно визначати дати канікул та останнього дзвоника, який в українських школах здебільшого відбудеться 31 травня.

Літні канікули в українських учнів триватимуть з 29 червня до 31 серпня 2024 року.

Чтайте також:  Діти не розуміють 40% почутого на уроках: опубліковано невтішну статистику щодо української мови в школах

Джерело.


Повернутись вверх