facebook

Відмова педагогічному працівникові в атестації через перебування його у відпустці без збереження заробітної плати та на простої

Відмова педагогічному працівникові в атестації через перебування його у відпустці без збереження заробітної плати та на простої

Чи має обов`язок атестаційна комісія відмовити педагогічному працівникові в атестації через перебування його у відпустці без збереження заробітної плати та на простої не з вини працівника?

Відповідно до п. 7 Розділу І Положення про атестацію педагогічних працівників затвердженого Наказом Міністерства освіти і науки України 09 вересня 2022 року № 805  міжатестаційний період (проміжок часу між проходженням педагогічним працівником попередньої та наступної атестації) не може бути меншим ніж три роки, крім випадків проведення позачергової атестації за ініціативи педагогічного працівника. Час перебування педагогічного працівника в соціальних відпустках, навчання у закладах вищої освіти, а також період, на який переноситься атестація, до міжатестаційного періоду не включаються.

Отже, керуючись вищевикладеним:

Відпустка без збереження заробітної плати і час перебування працівника на простої є частиною міжатестаційного періоду і не можуть бути підставою для відмови в атестації педагогічного працівника.

Автор: юрист, психолог Лілія Орел

Чтайте також:  У межах реформи старшої школи скоротять кількість навчальних предметів

Джерело.


Повернутись вверх