facebook

Увага школярів та батьків: Кабмін прийняв важливе рішення щодо укриття в школі…

Увага школярів та батьків: Кабмін прийняв важливе рішення щодо укриття в школі…

Важлива інформація для школярів та їхніх батьків щодо укриттів у навчальних закладах

Під час засідання Кабінету Міністрів було ухвалено рішення про виділення 2,5 млрд гривень на облаштування надійних укриттів у навчальних закладах. Це створить безпечні умови для офлайн навчання орієнтовно для 300 тисяч учнів.

Про це повідомив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. “У роботі Уряду особливий наголос робиться на питання безпеки людей, особливо дітей”, – йдеться в повідомленні. Шмигаль зазначив, що за кошти, надіслані громадам у рамках державної субвенції, вже облаштовано 235 укриттів у школах. «Цього року виділяємо ще 2,5 мільярда гривень.

Таким чином, плануємо створити безпечні умови для офлайн-навчання орієнтовно для 300 тисяч учнів», – наголосив він. Прем’єр-міністр додає, крім цього, уряд передбачив 1 млрд грн на облаштування укриттів у лікарнях. Довідка: Кабінет Міністрів додатково виділив 5,6 млрд. гривень на будівництво фортифікаційних споруд; в Україні планується створити Єдиний державний реєстр укриттів, який допоможе систематизувати дані щодо стану кожного по всій країні. Систему можуть інтегрувати в мобільний додаток Дія.

Чтайте також:  Лісовий обіцяв: чи підвищили учителям зарплату з 1 квітня

Джерело.


Повернутись вверх