facebook

Подвійне підвищення зарплат: вчителям неслабо перерахували зарплати – названо нові суми

Подвійне підвищення зарплат: вчителям неслабо перерахували зарплати – названо нові суми

З першого квітня 2024 року в Україні стартував другий етап підвищення заробітної плати для вчителів, що було ініційовано Міністерством освіти та науки. Прогнозується, що середня заробітна плата працівників освіти підніметься до 16 тисяч гривень, що відзначає загальний приріст на 21%. Крім цього, передбачається збільшення середньомісячної оплати праці вчителів вищої категорії з 14,4 тисяч гривень до 17,4 тисяч гривень.

Про це повідомляє сайт Oboz.ua. Вчителі очікують отримання підвищених виплат вже у травні за квітень місяць. Це підвищення відзначено у державному бюджеті на 2024 рік, поряд із зростанням мінімальної зарплати. Також був оголошений перерахунок учительських окладів Міністром освіти та науки України, Оксеном Лісовим.

Лісовий зауважив, що після першого етапу підвищення середня заробітна плата вчителя мала становити приблизно 14 тисяч гривень, а з 1 квітня – після завершення другого етапу – вже 16 тисяч гривень. Додатково, прем’єр-міністр України Денис Шмігаль повідомив, що середня зарплата вчителя вищої категорії підвищиться з 14,4 тисяч гривень до 17,4 тисяч гривень.

Загалом, заробітні плати вчителів зростуть на 21%. Міністерство освіти незабаром розгляне методи мотивації для вчителів загалом, включаючи перегляд інструментів та підходів до підвищення кваліфікації. Відомство активно працює над вирішенням цієї проблеми, запевнив міністр.

Чтайте також:  Ох і реформа: старші класи шкіл відправлять до ПТУ - подробиці

Джерело.


Повернутись вверх