facebook

Державна служба якості освіти зможе проводити позапланові перевірки шкіл

Державна служба якості освіти зможе проводити позапланові перевірки шкіл
Такі перевірки будуть здійснені в разі загрози правам, законним інтересам, життю й здоров’ю учнів, студентів, педагогів.

Про це повідомили в ДСЯО.

Перевірки зможуть проводити у навчальних закладах усіх типів. Підставами для їх проведення можуть бути:

  • звернення фізичної особи про порушення, що спричинило чи може спричинити шкоду її правам, законним інтересам, до якого додаються документи чи їхні копії;
  • необхідність перевірки виконання розпорядження, виданого за результатами проведення Службою або її територіальним органом попереднього заходу державного нагляду (контролю);
  • звернення освітнього омбудсмена.

Для цього ДСЯО чи її територіальний орган мають утворити комісію у складі не менш ніж трьох осіб. Перевірку комісія розпочинає без попереднього письмового повідомлення, але за присутності й з дозволу керівника закладу освіти. Якщо ж комісію не допущено, про це складається акт і протокол про адміністративне правопорушення.

Завдання Служби та її комісії — не суто виявити і зафіксувати порушення, а й дати можливість їх усунути і запобігти їхній появі. Тому в розпорядженні, складеному на підставі акта перевірки, зазначається термін усунення порушень (не більш ніж рік).

Чтайте також:  ШОК! Діти не розуміють 40% від почутого на уроках

Джерело.


Повернутись вверх