facebook

Не може визнати поразку: у Львові колишня директорка не пускає нову керівницю до школи, а учні не отримують документи про освіту

Не може визнати поразку: у Львові колишня директорка не пускає нову керівницю до школи, а учні не отримують документи про освіту

У львівській школі № 96 колишня директорка Галина Михайлик вже кілька тижнів не дає новій керівниці Ярині Нечепурній потрапити на робоче місце. Жінка очолювала заклад освіти протягом останніх двох років, однак у лютому 2024 року в неї закінчився термін дії трудового договору. Тож вона взяла участь у конкурсі, проте програла і тепер не може визнати поразку. Про випадок повідомив начальник управління освіти Львівської міської ради Андрій Закалюк.

Згідно з відбором, законною керівницею було назначено Нечепурну. Посадовець зазначає, що намагався всіляко врегулювати проблему, проте це не вдається і через ситуацію, яка виникла, можуть постраждати школярі. Зокрема, учні 4, 9 та 11 класів не отримують документи про освіту, а подати їх можна лише за підписом керівника школи. Про інцидент Закалюк розповів у Facebook.

Крім того, працівники школи не можуть отримати зарплату, діти не зможуть харчуватися, а комунальні послуги відключать. Все це є наслідком того, що на документах немає підписів чинної керівниці закладу освіти і вона не має до них доступу.

Керівник департаменту освіти вчергове намагався пройти з новою директоркою на її робоче місце, проте вчителі та батьки заблокували роботу закладу.

Чтайте також:  Чи варто проводити уроки в укриттях, — пояснення Держслужби якості освіти

“Я разом із пані Яриною знову спробували зайти в школу, проте ситуація незмінна. Всього кілька працівників школи та батьків блокують роботу навчального закладу. Ми неодноразово звертались до пані Михайлик, батьків, вчителів і просили вирішувати питання у правовому полі”, – повідомив Закалюк.

Він запевняє, що вибори нової директорки були прозорими, а трансляцію конкурсу проводили на сторінці управління освіти. Також посадовець підкреслив, що Михайлик не продовжили термін перебування на посаді з ряду причин.

Зокрема, за словами посадовця, через здійснення закупівель без проведення тендерів, здійснення щонайменше двох закупівель без отримання попереднього погодження на предмет доцільності таких витрат у період воєнного стану та порушення закону тим, що директорка взяла на роботу свою маму, преміювала її не попередивши відділ освіти.

“Станом на сьогодні Ярина Нечепурна є директоркою школи № 96, але вона не може розпочати роботу (їй фізично не дають зайти до школи), адже пані Михайлик не може змиритись із програшем у конкурсі та не дає можливості їй працювати, підбурюючи вчителів та батьків. Колишня директорка влаштовує бунти, підмовляє колектив не впускати законно обрану директорку в школу”, – зауважує Закалюк.

Він підкреслив, що Михайлик може подати до суду та оскаржити результати конкурсу, проте заклад освіти повинен працювати, а для цього необхідно допустити чинну директорку до роботи.

Чтайте також:  Вчителів треба переконувати працювати по-новому: освітянин розповів, у чому проблема педуніверситетів в Україні

Джерело.


Повернутись вверх