facebook

Чим НМТ відрізняється від ЗНО та в чому його найбільша складність

Чим НМТ відрізняється від ЗНО та в чому його найбільша складність

Національний мультипредметний тест, на відміну від Зовнішнього незалежного оцінювання, проходить в один день і триває чотири години, за які потрібно скласти іспит з чотирьох предметів. Крім того, він передбачає компʼютерний формат та не має завдань з відкритою формою відповіді. На цьому зауважила директорка Українського центру оцінювання якості освіти Тетяна Вакуленко.

Вона підкреслила, що проходити тестування з чотирьох різних предметів один за одним може бути складно для учасників НМТ. Тож директорка УЦОЯО в ефірі Радіо Свобода порадила випускникам наполегливо вчитися, виконувати домашні завдання та відвідувати всі уроки, аби призвичаїтися до кропіткої роботи та успішно скласти іспит.

“Звичайно, з точки зору учасника, проходити тестування з чотирьох різних навчальних предметів за чотири години – є надзвичайно складно. З іншого боку, ми не маємо завдань з відкритою формою відповіді. Учаснику не потрібно декілька разів приходити до пунктів оцінювання і учасник одразу отримає результат. Тому сказати, простіше чи складніше формат оцінювання – доволі суб’єктивна характеристика. Тут є свої плюси, свої мінуси”, – сказала Вакуленко.

Нагадаємо, 14 березня розпочалась реєстрація вступників для участі в НМТ-2024, яка триватиме до 11 квітня включно. Проходити перший етап НМТ-2024 буде з 14 травня по 25 червня. Вже з 8 травня учасники тестування будуть отримувати запрошення.

Чтайте також:  Навіть якщо вони просто лежать у кишені: які речі категорично не можна брати на НМТ-2024

Джерело.


Повернутись вверх