facebook

Профспілка просить диференціювати зарплати освітян

Профспілка просить диференціювати зарплати освітян

У профспілці наголошують на необхідності диференціації зарплат з урахуванням кваліфікації.

Профспілка працівників освіти і науки звертає увагу Кабінету Міністрів на необхідності диференціації заробітної плати освітян, з урахуванням професійної кваліфікації, складності, важливості та відповідальності їхньої роботи.

Про це йдеться у зверненні Освітньої профспілки до уряду, зважаючи на збільшення розміру мінімальної заробітної плати з 1 квітня до рівня 8000 грн.

Через це у профспілці підкреслюють необхідність прийняття постанови про встановлення з 1 квітня посадового окладу працівника І тарифного розряду ЄТС у розмірі 3600 грн.

На сьогодні посадовий оклад педагогічного працівника найвищої кваліфікаційної категорії за 14 тарифним розрядом ЄТС становить 7732 грн і є нижчим на 268 грн від мінімальної зарплати.

За 14 тарифним розрядом оплачуються також висококваліфіковані викладачі, інші педагоги закладів фахової передвищої та професійно-технічної освіти, керівники шкіл, де навчається до 300 учнів, та директори переважної більшості ясел-садків.

Керівникам закладів позашкільної освіти посадові оклади передбачені на рівні 13 тарифного розряду, що на 747 гривень нижче мінімальної зарплати.

Керівникам закладів професійно-технічної та фахової передвищої освіти з кількістю учнів та студентів до 300 осіб посадовий оклад встановлюється 15 тарифним розрядом в розмірі 8243 грн.

Зважаючи на це, оплата праці всіх інших працівників закладів та установ освіти, окрім науково-педагогічних працівників закладів вищої освіти, за виконану місячну норму праці буде з 1 квітня однаковою, на рівні 8000 грн, незалежно від складності роботи, її важливості і відповідальності.

«Тому освітянська громадськість розраховує на якнайшвидше прийняття Урядом постанови про збільшення посадового окладу працівника І тарифного розряду ЄТС до рівня 3600 гривень, що, як витікає із Державного бюджету України на 2024 рік, забезпечено відповідними його призначеннями», – підкреслили у Профспілці працівників освіти і науки.

Джерело.


Повернутись вверх