facebook

Школи України закривають на карантин: поки що їх 37, але кількість зростає, – Денис Шмигаль

Кількість закладів освіти, які зачиняються, збільшується – прем`єр – міністр.

Станом на 14 вересня в Україні вже 37 шкіл перевели на дистанційне навчання через спалахи коронавірусу, а на самоізоляцію відправили 501 клас. Про це під час онлайн – брифінгу повідомив прем’єр – міністр Денис Шмигаль.

Кількість навчальних закладів, які зачинаються через СOVID-19, зростає. Активно призупиняється робота у школах Київської, Львівської та Житомирської областей. Через карантин на дистанційну форму навчання у Київській області перевели 25 шкіл, в яких навчаються 11140 учнів. Наразі в столиці за словами заступника голови облдержадміністрації, на самоізоляції перебуває 90 класів (2945 учнів) в 57 навчальних закладах. Ще на початку нового навчального року на карантин закрили 4 школи й перевели на дистанційне навчання 188 класів, повідомляє Укрінформ.

А от у Житомирській області, за даними місцевого управління освіти, станом на 16 вересня, на карантин закрили 12 шкіл та 48 класів – усього 3679 учнів.

Не краща ситуація та у Львівській області. У місті на дистанційне навчання, станом на 17 вересня, переведено 23 заклади освіти.

Перший тиждень нового навчального року школи працювали в звичному режимі – хтось дистанційно, хтось очно, але вчились усі. Проте з другого тижня почали хворіти вчителі та учні. На сьогодні ми маємо 23 школи, де тимчасово зупинено освітній процес в одному чи кількох класах через те, що захворів учень або вчитель, – розповіла в інтерв`ю для DailyLviv Зоряна Довганик, керівниця освіти Львівської міської ради.

Нагадаємо, раніше т.в.о Міністра освіти та науки зазначив, що тотальний перехід на дистанційне навчання повністю залежить від дотримання суспільством протиепідемічних заходів. В МОН та МОЗ сподіваються на добросовісність суспільства у виконанні маскового режиму та дистанціювання.

Чтайте також:  На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Також, нещодавно Кабмін дозволив роботу шкіл і дитячих садків у містах «червоної зони».

Джерело.


Повернутись вверх