facebook

Програми не збігаються, а учні бояться запитувати: вчитель-зірка мережі порадив запровадити в школах України два нові предмети

Програми не збігаються, а учні бояться запитувати: вчитель-зірка мережі порадив запровадити в школах України два нові предмети

Молодий вчитель інформатики та фізики Руслан Циганков розповів, що він змінив би програми навчання у школах, адже вони не збігаються. Педагог навів у приклад досвід, коли йому довелося пояснювати тему маси тіл, у формулі якої є обʼєм тіла, бо семикласники не проходили цього на предметі з геометрії. За його словами, учні не можуть вивчати деякі розділи, адже не мають необхідних знань з інших уроків, тож освітянину доводиться витрачати на це час.

Крім того, Циганков зауважує, що часто школярі бояться перепитувати, коли щось не зрозуміли. На його думку, це величезна проблема, з якою він працює і вже має певні успіхи. Для нього це щастя, коли він бачить, що учень зрозумів. Про це молодий вчитель розповів в ексклюзивному інтервʼю OBOZ.UA.

“Вже у сьомому класі ми проходимо масу тіл, у формулі якої є обʼєм тіла. Я питаю в учнів: “Ви ж знаєте, що таке обʼєм тіла?” Кажуть: “Ні”. Я питаю, що вони зараз проходять по геометрії. Вони відповідають, умовно, трикутники. І я починаю пояснювати їм що таке обʼєм, і витрачати на це час, який би міг витратити на пояснення інших тем. Адже ми не можемо йти далі, не пройшовши це. І з таким я стикався купу разів. У цьому не винні вчителі. Це проблема програм. Вони не збігаються між собою. І це треба вирішувати”, – ділиться Циганков.

Чтайте також:  "Які вазони треба ставити на підвіконня?" Колишній очільник УЦОЯО назвав сертифікацію вчителів "ганебним шоу"

Педагог також вважає, що у шкільну програму потрібно додати фінансову грамотність та сексуальну освіту. На його думку, це важливо для майбутньої дорослої людини.

За словами молодого вчителя, варто також передивитися програми з основ здоровʼя та попрацювати і з наповненням інформатики. Адже, ці предмети мають неактуальні теми, а школярам варто давати те, що їм точно знадобиться у майбутньому.

Він навів у приклад, коли після вивчення, на одному з уроків, програми Photoshop його учениц вже змогла знайти собі підробіток у 11 класі й має тепер мінімальну професію і старт у майбутнє.

У Руслана Циганкова понад 70 тисяч підписників у ТікТок, а його відео, на яких він показує, як проводить уроки, набирають мільйонних переглядів. Користувачі соцмереж захоплюються молодим педагогом та зазначають, що їм би такого вчителя свого часу.

У 25-річного вчителя на вході до кабінету лежить затертий російський прапор, об який витирають ноги школярі. За його словами, учні знають, хто ворог, і їхнє ставлення до нього абсолютно чесне. Освітянин вважає, що нині найкращий час для того, аби виховувати патріотизм в українських дітей.

Джерело.


Повернутись вверх