facebook

Школи на межі: незвичайні перевірки, що чекають українських освітян!

Школи на межі: незвичайні перевірки, що чекають українських освітян!

Міністр освіти та науки України Оксен Лісовий підписав наказ, згідно з яким у школах, дошкільних, позашкільних, професійно-технічних, фахових передвищих та закладах вищої освіти можуть проводитися позапланові перевірки під час дії воєнного стану. Виконує контроль Державна служба якості освіти за зверненням освітнього омбудсмена або будь-якої особи, яка заявляє про порушення. Для цього потрібно надати копії документів, які підтверджують такий факт.

Про це стало відомо з повідомлення, опублікованого на офіційному сайті МОН. Відповідно до нього, позапланові заходи можуть відбуватися у разі загрози, яка негативно впливає на права, законні інтереси, життя й здоровʼя будь-кого з учасників освітнього процесу.

“Дозволити Державній службі якості освіти України упродовж дії воєнного стану проведення позапланових заходів державного нагляду (контролю) у сфері освіти за наявності загрози, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини з підстав, визначених пунктами 5,6 та 10 Порядку”, – зазначено у тексті.

Для того, аби провести перевірку, ДСЯО або її територіальний орган має створити комісію з не менш ніж трьох осіб. До процесу можуть долучатися треті особи – адвокати, аудитори тощо. Контроль може проводитись без попереднього письмового повідомлення, але за присутності й дозволу керівника закладу освіти.

Чтайте також:  Шокуюче насилля в школі: жертвами стають як хлопчики, так і дівчатка (ВІДЕО 18+)

Комісія може зʼясовувати питання, які повʼязані з причиною позапланової перевірки.

Джерело.


Повернутись вверх