facebook

В Україні хочуть відкрити дитячі садки при офісах: перший заклад з’явиться в МОН

В Україні хочуть відкрити дитячі садки при офісах: перший заклад з’явиться в МОН

В Україні хочуть відкрити дитячі садки при офісах, що призведе до привабливості бізнесів для співробітників. На думку заступниці міністра освіти Євгенії Смірнової, нині мамам буде спокійніше, якщо їхні діти перебуватимуть у тій же будівлі, що і вони.

Про це посадовиця розповіла в інтервʼю NV. Вона також зазначила, що перший такий заклад освіти планується відкрити при Міністерстві освіти та науки. За її словами, зміни в країні потрібно починати з себе.

“Ми хочемо дати можливість установам, підприємствам, будь-якому бізнесу, хто хоче стати більш привабливим для своїх співробітників, відкрити свій садочок. В наш час мамі буде спокійніше та легше, коли вона знатиме, що її дитина знаходиться в тій самій будівлі. До речі, ми плануємо відкрити такий дитсадок і при МОН, бо зміни треба починати з себе”, – сказала Смірнова.

Вона також додала, що без розвитку дошкільної освіти позитивних змін не буде й у суспільстві. Смірнова зазначила, що з задоволенням віддасть свого, майже трирічного сина, до садка при МОН.

За словами заступниці міністра освіти, вона особисто хоче досягти зміни в підходах до оплати праці вихователів, адже це принесе певну свободу комунальним дитсадкам, якої, на її думку, їм не вистачає. Смірнова впевнена, що заклади дошкільної освіти, зазвичай, набагато краще міністерств знають, куди саме їм потрібно направляти преміальний фонд.

Чтайте також:  Яку зарплату отримує учитель без стажу

Посадовиця зауважує, що запропонований МОН законопроєкт дозволить розвивати різні форми дитячих садків. Наприклад, створення невеликих закладів освіти, де до одного вихователя прикріплюється до пʼяти дошкільнят. За її словами, такий досвід може знайти реалізацію й у сільських місцевостях.

Джерело.


Повернутись вверх