facebook

Не дочекавшись рішення Кабміну, в одному з міст “червоної зони” запрацювали школи та садочки

Протягом тижня в Івано-Франківську відновиться повноцінне навчання в дошкільних та середніх закладах освіти.

В Івано-Франківську запрацювали дитячі садочки та школи, навіть попри те, що наразі місто знаходиться  в “червоній” карантинній зоні. Про це на брифінгу повідомив мер Івано-Франківська Руслан Марцінків.

Станом на 15 вересня під час сесії міської ради ухвалено рішення про забезпечення права на освіту жителів Івана-Франківська.

Зобов’язати керівників закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної освіти Івано-Франківської міської влади до виконання рішення  та забезпечити реалізацію права на освіту жителям міста – відповідно до статті 53 Конституції України Закону України “Про освіту” з обранням за вибором батьків форми освіти, – озвучив рішення Руслан Марцінків.

За його словами, заклади запрацюють поступово.

З 15 вересня протягом тижня поетапно відкриватимуться дитячі садки, з 21 вересня – початкові школи, з 28 вересня –  відбуватиметься повноцінне навчання в закладах освіти, але лише у тих, які підпорядковуються міській раді, – заявив мер Івано-Франківська.

Руслан Марцінків додав, що наразі в місті вже працює 10 дитячих садочків. На його думку, з кожним днем кількість  відкритих ДЗО (дошкільних закладів освіти) збільшуватиметься, і тому мер звернувся до правоохоронців із закликом не штрафувати керівників шкіл і дитсадків.

Наша принципова позиція полягає у тому, що навіть у  “червоній зоні” треба дозволити навчання дітей в закладах освіти, з дотриманням усіх санітарних вимог, – наголосив Марцинків.

Раніше повідомлялося, що Івано-Франківськ подав до суду на Кабінет міністрів у зв’язку з розподілом країни на карантинні зони.

Чтайте також:  Діти не розуміють 40% почутого на уроках: опубліковано невтішну статистику щодо української мови в школах

Джерело.


Повернутись вверх