facebook

ВООЗ: під час пандемії школи варто закривати в останню чергу

ВООЗ: під час пандемії школи варто закривати в останню чергу

Всесвітня організація охорони здоров’я вважає, що під час пандемії коронавірусу школи варто закривати в останню чергу. Оскільки наразі навчання розпочали лише 50% учнів, а це не надто добре. Таку заяву зробив глава ВООЗ Тедрос Адханом Гебрейесус.

У ВООЗ зауважили, що людям варто зробити вибір між роботою барів, нічних клубів і шкіл, натякаючи таким чином на відмову від розваг на користь навчання.

«Із урахуванням руйнівних наслідків для дітей і нашого суспільства в цілому, школи варто закривати тільки в місцях з високим рівнем передачі вірусу, а безперервність освіти має бути гарантована за допомогою дистанційного навчання».

Але при цьому у ЮНІСЕФ наголошують на тому, що під час повного карантину понад 460 мільйонів дітей не змогли отримати доступ до онлайн-навчання. Як повідомила виконавча директорка ЮНІСЕФ Генрієтта Фор, ситуація критична. Згідно з прогнозами, 24 млн дітей покинуть школу через COVID-19, тому міжнародні організації закликають уряди країн приділяти увагу відкриттю шкіл після зняття обмежень.

Чтайте також:  Українських школярів за кордоном хочуть поставити на облік: що це означає

Джерело.


Повернутись вверх