facebook

Усе, догралися: батьків почнуть штрафувати на 5100 грн через дітей — подробиці

Усе, догралися: батьків почнуть штрафувати на 5100 грн через дітей — подробиці
Батькам вводять нові штрафи через дітей
Чиновники запровадили новий штраф для українців, які мають неповнолітніх дітей. Наразі їм може загрожувати штраф до 5100 грн. Деталі опубліковано на сайті Верховної Ради.

Нещодавно 6 лютого парламент України ухвалив законопроєкт, яким вносяться зміни до ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Це робиться для того, щоб усунути законодавчі прогалини щодо адміністративної відповідальності для батьків або осіб, які їх замінюють за ухилення від виконання передбачених законодавством обов’язків щодо забезпечення належних умов життя, виховання та навчання малолітніх дітей.

За невиконання такими особами батьківських обов’язків наразі запроваджується адміністративна відповідальність у вигляді попередження чи накладення штрафу у розмірі від 850 до 5100 грн. Ці зміни внесено до ч. 1 ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Автори цього законопроєкту впевнені, що ухвалення цих змін забезпечить можливість ефективної реалізації на практиці притягнення до адміністративної відповідальності батьків та опікунів неповнолітніх осіб до адміністративної відповідальності, якщо вони не виконують належним чином своїх обов’язків, передбачених законодавством України.

Зокрема, у Білгород-Дністровському районі Одеської області учениця 6-го класу без поважних причин пропустила понад 10 днів онлайн-навчання у школі. Суд ухвалив накласти на батьків школярки штраф у розмірі 1700 грн.

А ось Дарницький районний суд Києва був поблажливішим. Батькам, у яких двоє дітей пропустили майже півтора місяця занять у школі, присудили лише адміністративне придбання у вигляді попередження. Також їх зобов’язали сплатити судовий збір у розмірі 500 грн.

Тобто якщо батьки не забезпечили дитину всім необхідним, щоб вона дистанційно навчалася у школі, за це зараз загрожує адміністративна відповідальність.

Джерело.


Повернутись вверх