facebook

МОН внесло зміни до стандартів деяких спеціальностей з нового навчального року

МОН внесло зміни до стандартів деяких спеціальностей з нового навчального року

Міністерство освіти та науки України внесло зміни до стандартів перших курсів вищої освіти. Вони почнуть працювати з нової вступної кампанії 2024 року. Зокрема, на спеціальностях медичної психології додаються методики надання психологічної допомоги особам, які отримали психологічну травму внаслідок війни. Підготовка фахівців архітектурних напрямків передбачатиме спеціальні компетентності, а саме створення безбар’єрного архітектурно-будівельного середовища.

Про це Міносвіти повідомило на офіційному сайті. Там також додали, що Стандарти вищої освіти змінено в межах проєкту відомства “Освіта для всіх” та Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні за ініціативи першої леді Олени Зеленської.

“До освітніх програм підготовки фахівців за спеціальностями 053 Психологія та 225 Медична психологія додано тепер вивчення методик надання психологічної допомоги особам, які отримали психологічну травму внаслідок війни. Також оновлено освітні програми за спеціальностями 191 Архітектура та містобудування та 192 Будівництво та цивільна інженерія, у галузі знань 19 Архітектура та будівництво. Підготовка фахівців передбачатиме спеціальні компетентності, а саме створення безбар’єрного архітектурно-будівельного середовища”, – йдеться у тексті повідомлення.

Як зазначає МОН, безбар’єрність – це не просто про комфортне життя або філософію суспільства без обмежень, а й важливий напрямок для руху держави вцілому. Освітнє відомство очікує, що завдяки впровадженню Стратегії відбудеться створення рівних можливостей в отриманні освіти всіх громадян у будь-якому віці. Тож всі доступні опції в країні мають стати також безбарʼєрними.

Чтайте також:  Вищу освіту чекають зміни: Рада прийняла закон

Джерело.


Повернутись вверх