facebook

Весняні канікули в Україні: коли почнуться і скільки триватимуть…

Весняні канікули в Україні: коли почнуться і скільки триватимуть

Під час дії воєнного стану в Україні, для школярів змінилася тривалість навчального року та змістились дати весняних канікул у 2024 році.

“Апостроф” розповідає, коли в Україні розпочнуться весняні канікули 2024 року.

В Україні навчальний рік 2023-2024 розпочався 1 вересня 2023 року та триватиме до 28 червня 2024 року, що на місяць довше, ніж зазвичай. Таке рішення прийнято, щоб діти отримали всі знання, які могли пропустити через повітряні тривоги, блекаути та ін. Водночас, будь-яка школа та міська адміністрація можуть самостійно встановлювати графіки навчання та канікул.

Міністерство освіти та науки на початку навчального року затвердило орієнтовні дати канікул. Так, весняні канікули 2024 припадають з 25 по 31 березня.

Міністерство освіти також рекомендувало очну форму навчання, якщо ситуація із безпекою це дозволяє. Але остаточне рішення ухвалюють місцеві ОДА/ОВА. Поки що довгих канікул для школярів не передбачено, адже енергетична та безпекова ситуація дозволяє відвідування дітьми шкіл. У приватних школах частіше канікули відрізняються, тому варто дізнатися про графік в адміністрації школи або на сайті. Свята Останнього дзвоника, за планом, мають відбутися 31 травня.

Чтайте також:  "Школа – це не прохідний двір". Ігор Лікарчук – про винних у провалі НУШ, заборону ґаджетів і штрафи для учнів за погану поведінку

Джерело.


Повернутись вверх