facebook

МОН і Профспілка домовились координувати свої дії

Сторони обговорили питання освітянського бюджету та шляхи фінансування галузі нині

Міністерство освіти і науки та ЦК Профспілки працівників освіти і науки домовились координувати подальші спільні дії у вирішенні завдань поетапного виконання норм законодавства про освіту в питаннях оплати праці педагогів та науковців.

Про це йдеться у повідомленні Профспілки працівників освіти і науки за результатами зустрічі з представниками профільного міністерства.

У ході зустрічі були обговорені питання освітянського бюджету на наступний рік та шляхи фінансування галузі нині.

За словами тимчасово виконуючого обов’язки міністра освіти Сергія Шкарлета, міністерство є партнером Профспілки у питаннях підвищення соціальних стандартів для освітян і підтримує спільне і конструктивне відпрацювання документів щодо фінансових механізмів підняття заробітних плат педагогам.

Своєю чергою, голова Профспілки Георгій Труханов озвучив ряд питань, які на сьогодні потребують прийняття спільних і виважених рішень. Серед них – видатки на освіту та їх раціональне використання, підвищення заробітних плат освітян у зв’язку з підвищенням мінімальної зарплати, питання захисту та безпеки учителів та викладачів у час пандемії, нормативного забезпечення організації навчального процесу тощо.

«У підсумку робочої зустрічі соціальні партнери домовилися координувати подальші спільні дії у вирішенні окреслених завдань поетапного виконання норм законодавства про освіту у питаннях оплати праці педагогів та науковців», – йдеться у повідомленні Профспілки працівників освіти і науки.

Чтайте також:  "Проводьте час якісно". Три приклади з життя, які спростовують популярний метод виховання дітей

Джерело.


Повернутись вверх