facebook

НМТ-2024: стало відомо обов’язкові вимоги до приміщення, де проходитиме тестування, та кількості випускників

НМТ-2024: стало відомо обов’язкові вимоги до приміщення, де проходитиме тестування, та кількості випускників

Національний мультипредметний тест у 2024 році буде проходити у дві сесії з 14 травня до 19 липня. Школярі складатимуть іспити в компʼютерному форматі у спеціально створених екзаменаційних центрах, як в Україні, так і за кордоном. Зазначена кількість учнів не може бути меншою за 30 учасників та більшою за 60.

Тимчасові пункти будуть створені на базі шкіл, які зможуть технічно забезпечити онлайн-тестування та відповідатимуть певним вимогам. Зокрема, центри, де проходитиме НМТ-2024, мають розміщуватися в окремих будівлях або їхніх частинах, щоб вони були ізольовані на час іспиту, передає Osvita.ua. Крім цього, поруч з такими приміщеннями має бути розташоване укриття, розраховане на кількість всіх учасників та працівників центру.

До завершення НМТ, який триватиме 4 години, випускники не зможуть виходити за межі тимчасового екзаменаційного центру. Зокрема, і під час 20-хвилинної перерви всі учасники мають перебувати в приміщенні будівлі.

У пунктах проведення тестування мають бути:

  • аудиторії з робочими місцями для учасників НМТ;
  • місце відповідального за пункт проведення оцінювання, облаштований портативний компʼютер з інтернетом, принтером та за можливості сканером;
  • резервні ПК з інтернетом і позначені надписом “Резерв”. Такі ПК можуть бути встановлені в кожній аудиторії;
  • медичний працівник;
  • окреме приміщення, куди школярі підуть на перерву.
Чтайте також:  Навіть якщо вони просто лежать у кишені: які речі категорично не можна брати на НМТ-2024

Перебувати в одному центрі під час проведення НМТ може від 30 до 60 учасників. Проте за необхідності може бути створений центр, де іспит складатиме 29 і менше випускників.
В аудиторіях, де проходитиме тестування, має бути облаштовано від 10 до 20 робочих місць для учасників, з ПК підʼєднаними до інтернету. В інших випадках кількість випускників, яких менше або більше визначених норм, потрібно узгоджувати з Українським центром оцінювання якості освіти. Крім цього, мають бути робочі місця старшого та інструктора з ПК та інтернетом, а також стільці, столи тощо для особистих речей учасників.

Як раніше повідомляла директорка УЦОЯО, в аудиторіях буде вестись відеоспостереження, аби у школярів не було спокуси списувати.

Інформацію про те, де саме кожен з учасників буде проходити тестування, можна буде дізнатись в особистих кабінетах після реєстрації.

Джерело.


Повернутись вверх