facebook

72% українців вважають, що навчання має відбуватись традиційно

Більшість українців вважають, що діти мають традиційно відвідувати заклади освіти

72% українців вважають, що навчання в школах цього року має відбуватись за традиційною системою з відвідуванням закладів освіти.

Про це йдеться у результатах дослідження, проведеного Соціологічною групою Рейтинг з 1 до 5 вересня 2020 року.

При цьому, лише 19% підтримують змішану форму навчання і 5% – повністю дистанційну.

Результати дослідження також свідчать про те, що 40% опитаних негативно ставляться до запровадження обмежувальних заходів для організації навчання у школах з нового навчального року. 30% – ставляться до цього позитивно, 22% – нейтрально. Відносно більше тих, хто негативно ставиться до обмежувальних заходів серед опитаних, котрі проживають із дітьми до 17 років.

Водночас, половина опитаних вважають оптимальними протикарантинні правила для шкіл, запроваджені владою з вересня цього року. При цьому, чверть вважають їх надто жорсткими, 11% – навпаки надто м’якими. Відносно більше тих, хто вважає запроваджені заходи жорсткими, серед тих, хто має дітей дошкільного віку.

49% підтримують обов’язкове носіння масок для учнів на перервах у школі, попри це 45% – проти такої ініціативи. Найбільше останніх серед тих, хто має дітей дошкільного та шкільного віку.

74% вважають, що ситуація з весняним карантином негативно вплинула на успішність навчання дітей у школах. 66% мають подібні очікування і щодо навчання цього року.

Чтайте також:  Майже третина педагогів мають низьку мотивацію до роботи: дослідження

86% тих, чиї діти навчалися у школі цього року під час карантину, зазначили, що вони мали доступ до онлайн навчання. 14% – не мали. Основними причинами, які стали на заваді онлайн навчання, опитані, чиї діти не навчалися дистанційно, назвали відсутність інтернету (33%), погану організацію зі сторони навчального закладу (15%) та відсутність комп’ютера, планшету або мобільного телефону (14%).

47% опитаних, чиї діти навчалися онлайн, використовували для занять Viber, 28% – Zoom, 13% – Skype, по 11% – телеуроки або ж Google classroom.

61% зазначили, що заняття з дітьми онлайн відбувалися регулярно, 18% – що вони мали як регулярний, так і нерегулярний характер, і лише 10% сказали, що уроки відбувалися переважно нерегулярно.

У дослідженні взяли участь громадяни України віком від 18 років старші усіх областях,крім тимчасово окупованих репрезентативна за віком,статтю типом поселення.Вибіркова сукупність: 2500 респондентів.Особисте формалізоване інтерв’ю(face-to-face).

Джерело.


Повернутись вверх