facebook

МОН нагадало школам про якість харчування дітей

У МОН наголошують на необхідності дотримання вимог до організації харчування в школах

Міністерство освіти і науки звертає увагу на неприпустимості погіршення умов харчування школярів.

Про це йдеться у листі Міністерства освіти і науки, що надісланий на адреси обласних державних адміністрацій.

У МОН наголошують на необхідності дотримання вимог постанови головного державного санітарного лікаря №50, якою, зокрема, визначено вимоги до організації харчування.

«Відповідно до Постанови харчування в закладі освіти має здійснюватися згідно з графіком, розробленим керівником закладу освіти. Відстань між столами повинна складати не менше ніж 1,5 м, а за одним столом може знаходитись не більше 4 осіб. Постановою не дозволяється функціонування питних шкільних фонтанчиків, організація харчування за типом «шведського столу» та шляхом самообслуговування», – зазначають у Міносвіти.

У відомстві повідомили, що Міністерство освіти і науки отримує непоодинокі повідомлення про погіршення якості шкільного харчування, особливо у випадках організації харчування шляхом роздачі попередньо фасованої харчової продукції.

«Привертаємо увагу до неприпустимості погіршення умов харчування в закладах освіти, важливості організації якісного, здорового та безпечного шкільного харчування, особливо в умовах карантину та під час тимчасово встановлених відповідних правил та обмежень, а також необхідності забезпечення ефективної взаємодії між постачальниками продуктів харчування та/або послуг з організації харчування, засновниками закладів освіти, органами управління у сфері освіти та у сфері охорони здоров’я, територіальними органами Держпродспоживслужби та учасниками освітнього процесу», – йдеться у листі МОН.

Чтайте також:  "Коли ви вчитеся? Для чого викладати фото дітей?" Допис про звіти в садочках і школах викликав дискусію в мережі

Джерело.


Повернутись вверх