facebook

Колишня вихователька розповіла, чому не варто віддавати дитину в садок до двох років

Колишня вихователька розповіла, чому не варто віддавати дитину в садок до двох років

Колишня британська вихователька на імʼя Хізер та мама маленької дівчинки розповіла, чому вона не хоче віддавати свою дитину в ясла дитячого садка до двох років. На її думку, навіть попри те, що в групі може бути не багато малюків, приділити увагу всім та дотриматися індивідуального розкладу кожного вихованця достатньо складно, а саме це дітям потрібно у такому віці.

Своїми аргументами колишня працівниця закладу освіти поділилась у ТікТок. Вона розповіла плюси та мінуси перебування маленьких дітей у дитсадку.

Недоліками відвідування такого закладу освіти вихователька назвала те, що батьки не знають особисто людей, які будуть доглядати за їхніми дітьми. Попри те, що працівники закладу освіти матимуть відповідні дипломи, дорослі не зможуть дізнатись те, як саме поводитимуться з малюками.

Хізер запевняє, що у яслах працівники не будуть дотримуватися розкладу, необхідного для кожної дитини, а всі діти слідуватимуть розпорядку, затвердженому в закладі освіти. Тож, за її словами, віддавати малюків до дитсадка до двох років не варто.

Одною з причин колишня співробітниця дитсадку назвала і те, що не всім батькам зручний графік роботи закладу. За її словами, деякі з них вводять певні штрафи, якщо дітей забирають пізніше встановленого графіку.

До переваг авторка відео віднесла те, що у такий спосіб дорослі можуть заощадити багато часу на роботу або інші справи. Діти, за словами Хізер, у такий спосіб можуть стати більш самостійними. Вихователька зазначає, що малюки, які ходять до ясельної групи, майже одразу стають більш незалежними. Також дошкільнята мають більше можливостей у спілкуванні з однолітками та зміцненні свого імунітету.

Вихователька запевнила, що не засуджує батьків, які не можуть проводити весь час зі своїми дітьми, адже не в усіх є така можливість. Проте вона запевняє, що для неї, після 8 років роботи на посаді педагогічного працівника, немає причин віддавати свою дитину до ясель. На думку Хізер, краще, ніж вона сама, справитись з такими обовʼязками по догляду за дитиною у такому віці не зможе ніхто.

Батьки активно коментували відео колишньої виховательки, зокрема зазначали, що дуже переживають, коли віддають дітей рано до садка, проте вони стають більш комунікабельними, а дорослі не “втрачають здоровий глузд”:

“Думаю, все залежить від дитячого садка. Моєму синові 12 місяців, він випереджає інших дітей та більш комунікабельний, ніж ті, які сидять вдома”, “Наш дитячий садок на вагу золота. Він не тільки дає мені можливість працювати, щоб заробляти гроші, але й чудово впливає на мій здоровий глузд”, “Обоє моїх дітей ходили в ясла з 8-місячного віку і справді мали успіхи, вони були попереду багатьох дітей, коли пішли до школи. Я відчуваю, що плюси переважають мінуси”.

Джерело.


Повернутись вверх