facebook

У МОН спрогнозували, який предмет на вибір стане найпопулярнішим на НМТ-2024

У МОН спрогнозували, який предмет на вибір стане найпопулярнішим на НМТ-2024

Заступник міністра освіти та науки України Михайло Винницький розповів, який предмет на вибір стане найпопулярнішим на Національному мультипредметному тесті у 2024 році. На думку МОН, випускники найчастіше обиратимуть англійську мову.

Про це посадовець розповів в інтервʼю Укрінформу. Він також сказав, що процес складання НМТ триватиме до середини червня.

“Прогнозуємо, що у наступному році багато вступників обиратимуть четвертим предметом англійську мову. Процес складання НМТ вступниками 2024 року, як і минулого року, триватиме до середини червня. Сподіваюся, що до початку весни у нас уже достатньо добре буде розвинута інфраструктура укриттів, щоб НМТ проводилося все-таки там”, – сказав Винницький.

Він підкреслив, що відповідно до прийнятого закону, який передбачає внесення змін у вступну кампанію 2024 року, випускники будуть складати іспит НМТ з чотирьох предметів. З них три обовʼязкових – українська мова, математика та історія України, і один на вибір – іноземна мова, фізика, хімія, біологія, українська література та географія.

Нагадаємо, залежно від суми балів, які випускники отримають на іспиті з НМТ, залежатиме сума гранту на навчання. Розмір допомоги може змінюватися і держава буде покривати 80 %, 70 % або лише 30 % в залежності від успішності студента.

Чтайте також:  "НМТ складають по приколу". Ігор Лікарчук – про реформу старшої школи, підводні камені 12-річної освіти, чому учні не хочуть йти в ПТУ

Джерело.


Повернутись вверх