facebook

В Україні три предмети, там – один. Горбачов пояснив проблему зарахування оцінок школярам, отриманих за кордоном

В Україні три предмети, там – один. Горбачов пояснив проблему зарахування оцінок школярам, отриманих за кордоном

Освітній омбудсмен Сергій Горбачов пояснив, що в Україні немає напрацьованої системи зарахування оцінок, які діти отримали за кордоном. Зокрема, це стосується предметів, які в наших школах вивчаються окремо, а за кордоном обʼєднані в один.

Про це представник прав освітян розповів в інтервʼю виданню “Заборона”. За його словами, це перешкоджає переносити бали з предметів в українські заклади освіти.

“У нас немає напрацьованої системи зарахування оцінок, які діти отримали у закордонних школах. Бо, наприклад, у нас є окремі предмети (фізика, хімія та біологія), які в закордонних школах об’єднані в один. Різні освітні програми у країнах перебування, різні предмети, оцінювання — це все перешкоджає зарахуванню оцінок, отриманих за кордоном, в українських закладах освіти”, – зазначає Горбачов.

Він зазначив, що потрібно максимально підтримувати звʼязок з українськими школярами, які перебувають за кордоном і полегшити їхнє повернення до шкіл вдома. Адже, за словами освітнього омбудсмена, чим довше триває війна Росії проти України, тим більше причин залишатися в безпеці у значної кількості громадян.

Нагадаємо, співзасновниця громадської організації “Смарт освіта” Іванна Коберник розповідала, що залежно від форми навчання, яку обирають батьки для своїх дітей, в Міністерстві освіти та науки дали рекомендації, як зараховувати бали. Проте, за її словами, немає чіткої системи, а підхід має бути індивідуальним.

Чтайте також:  "Що діти мають навчитися з занурення в багнюку?" В мережі виникла дискусія через відео з дитячого садка Данії

Наприклад, серед багатьох закладів освіти, оцінки з деяких предметів переносяться з урахуванням системи оцінювання іноземної школи. За словами Коберник, так не має бути. Вона зазначає, що виникати можуть і проблеми з дисципліною “наука”, яка в Україні розділена на біологію, хімію і фізику.

Джерело.


Повернутись вверх