facebook

Пройти сертифікацію і отримувати доплати: розширили перелік вчителів, які можуть скласти іспит з фаху у 2024 році

Пройти сертифікацію і отримувати доплати: розширили перелік вчителів, які можуть скласти іспит з фаху у 2024 році

В Україні з 2019 року запровадили сертифікацію вчителів початкових класів, у 2023 році – для вчителів математики та української мови і літератури. А віднині її пройти зможуть і викладачі навчальних предметів й інтегрованих курсів громадянської та історичної освітніх галузей. Після успішної здачі ЗНО-2024 вони зможуть отримувати доплату у 20% до посадового окладу протягом трьох років. Про це повідомило Міністерство освіти і науки України.

Українські педагоги, в разі успішного складання зовнішнього оцінювання професії у 2024 році, одержуватимуть доплату у 20% до посадового окладу протягом трьох років.

Раніше проходити сертифікацію могли вчителі початкових класів математики та української мови і літератури.

«З 2024 року Міністерство освіти і науки України поширює зовнішнє оцінювання професійних компетентностей на педагогів, які викладають навчальні предмети й інтегровані курси громадянської та історичної освітньої галузі та/або освітньої галузі «Суспільствознавство» (всесвітньої історії, вступу до історії України та громадянської освіти, громадянської освіти, історії України, основ правознавства, курсів «Досліджуємо історію і суспільство», «Історія: Україна і світ», «Україна і світ: вступ до історії та громадянської освіти»)», – йшлося у повідомленні відомства.

Чтайте також:  "Немає поганих армій, є погані полководці": Лікарчук заступився за вчителів, яких звинуватили у провалі НУШ для 5-7 класів

У першому тестуванні педагогів цієї категорії зможуть взяти участь 500 учителів.

Реєстрація для участі в сертифікації проходитиме з 15 до 30 січня 2024 року у два етапи. Про її особливості пізніше повідомлять на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

Джерело.


Повернутись вверх