facebook

Для вчителів математики у 2024 році буде зменшено обсяг сертифікаційного тесту

Для вчителів математики у 2024 році буде зменшено обсяг сертифікаційного тесту

Для вчителів математики цього року зменшать кількість завдань під час проходження сертифікаційного тестування.

Про це повідомив Український центр оцінювання якості освіти.

Відтак, вчителі математики у 2024 році матимуть 75 завдань замість 90. Таке рішення було ухвалено прийняв після отримання результатів цьогорічної атестації. Зауважується, що небагато вчителів змогли впоратись із завданням, зокрема через те, що тестування було задовгим.

“З огляду на цей висновок, зроблений у межах пілотування сертифікації у 2023 році, було прийнято рішення про зменшення кількості завдань у тесті з математики для потреб наступних сертифікацій з 90 до 75. Відповідно, у межах сертифікації 2024 року тест для вчителів математичної освітньої галузі міститиме 75 завдань трьох форм: з вибором однієї правильної відповіді (62 завдання), на встановлення відповідності (3 завдання) та відкритої форми з короткою відповіддю (10 завдань)”, — йдеться у повідомленні.

Також у центрі наголосили, що ці зміни стосуватимуться лише вчителів з математики. Всі інші завдання незалежного тестування для педагогів не зазнають структурних змін.

Нагадаємо, міністр освіти та науки України Оксен Лісовий заявляв, що українським вчителям двічі підвищать заробітні плати. У бюджеті передбачили на це кошти, зокрема у межах освітньої субвенції.

Чтайте також:  Купа "мертвих душ". Нова очільниця НАУ розповіла про проблеми університету та анонсувала грандіозні зміни

Джерело.


Повернутись вверх