facebook

“Сучасні підлітки не сприймають “треба”: освітня експертка пояснила, чому українським школярам нудно вчитися

“Сучасні підлітки не сприймають “треба”: освітня експертка пояснила, чому українським школярам нудно вчитися

Українська освітня експертка Наталія Каташинська розповіла, що навчання має бути цікавим для школярів. За її словами, сучасні діти інакші та відрізняються від покоління їхніх батьків й позиція “треба” на них не впливає. На її думку, для школярів нині не діє правило, що якщо вони гарно вчитимуться, то матимуть гарний заробіток.

Своїми думками фахівчиня поділилась в ексклюзивному інтервʼю OBOZ.UA. Вона підкреслила, що сучасні учні прагматичні та вільні.

“Сучасні учні не бачать кореляції “добре вчишся – все буде добре, гарна робота, заробіток” та інші аргументи. Можливо, бо цього співвідношення вже немає?”, – зазначила Каташинська.

Вона додає, що від навчання “можна кайфувати” і зазначає, що відчула це сама, коли вчилась в університеті. Каташинська підкреслила, що в той час перестала йти за приницпом, який навʼязували їй батьки – бути кращою в усьому. Фахівчиня почала вивчати те, що було їй дійсно цікаво, від чого і отримувала задоволення. А ті дисципліни, які “треба було” вчила на достатньому рівні.

Вчитися має бути цікаво. Сучасні підлітки інші. Ще нашому поколінню можна було сказати “треба” й ми не завжди питали, а чому й навіщо. А нинішні діти або запитують, або задаються цим питанням. І вони не погані чи гірші через це, просто інакші, прагматичні, вільні”, – сказала освітня експертка.

Чтайте також:  Освіта майбутнього: які зміни готують українським школярам

Джерело.


Повернутись вверх