facebook

Омбудсмен: школи стали заручниками між двома владами

Сергій Горбачов закликав державну та місцеву владу налагодити співпрацю щодо освітнього процесу

Освітній омбудсмен Сергій Горбачов закликав державну владу та органи місцевого самоврядування налагодити співпрацю щодо проведення освітнього процесу в закладах освіти.

Про це він написав у своєму Facebook, посилаючись на суперечки між міською владою міста Тернопіль, територія якого знаходиться у «червоній» карантинній зоні, та центральною владою, яка наполягає на виконанні приписів щодо виконання карантинних обмежень.

«Дуже прикро усвідомлювати, що педагогічні працівники, учні та їхні батьки вчергове стають заручниками суперечок між місцевою та державною владою. 8 вересня правоохоронні органи здійснювали перевірку закладів освіти міста Тернополя і складали на керівників шкіл та закладів дошкільної освіти протоколи про адміністративну відповідальність за недотримання карантинних обмежень, а саме: через проведення в цих закладах освіти навчання, попри те, що місто знаходиться у «червоній» епідемічній зоні», – наголошує Горбачов.

Він повідомив, що за даними Головного управління Національної поліції в Тернопільській області, складено 31 протокол на директорів шкіл та 12 протоколів на керівників закладів дошкільної освіти. В області у районах «червоної» зони на дистанційне навчання перейшло 243 заклади освіти, у самому ж місті Тернополі станом на 8 вересня усі дитсадки та школи залишилися відкриті.

Чтайте також:  Ігор Лікарчук: Незабаром в школах учням учителі будуть витирати не лише соплі

Також, освітній омбудсмен зазначає, що 8 вересня, після штрафування керівників закладів освіти, на сайті Тернопільської міської ради повідомили, що всі протоколи, складені поліцією на директорів закладів освіти, будуть оскаржуватися у суді, оскільки Конституція України кожному гарантує право на освіту і має найвищу юридичну силу.

«Наголошую, що учасники освітнього процесу в жодному разі не повинні бути інструментом для вирішення владних суперечок. Закликаю державну владу та органи місцевого самоврядування налагодити співпрацю та винести законне і правомірне рішення щодо проведення освітнього процесу в закладах освіти», – наголосив освітній омбудсмен Сергій Горбачов.

Джерело.


Повернутись вверх