facebook

Пороговий бал успішного проходження сертифікації серед учителів математики та вчителів української мови і літератури

Пороговий бал успішного проходження сертифікації серед учителів математики та вчителів української мови і літератури

15 грудня комісія Державної служби якості освіти України визначила пороговий бал для успішного проходження сертифікації серед учителів математики та вчителів української мови і літератури.

«161 учитель математики, набравши 99 балів і більше, та 341 учитель української мови і літератури, набравши 102 бали і більше, успішно пройшов сертифікацію. Варто окремо зауважити, що четверо вчителів математики та 18 учителів української мови і літератури набрали максимальні 125 балів. У своїх електронних кабінетах педагоги отримають сертифікати, дійсні протягом трьох років», — повідомив Руслан ГУРАК, Голова Державної служби якості освіти України, за підсумками роботи комісії.

П’ятий рік поспіль Державна служба якості освіти України спільно з Міністерством освіти і науки України та Українським центром оцінювання якості освіти проводять сертифікацію педагогічних працівників, мета якої — виявляти і заохочувати педагогічних працівників з високим рівнем педагогічної майстерності, які впроваджують у своїй професійній діяльності прогресивні ідеї та новації.

 

«Шановні вчителі! Попри війну, ви продовжуєте працювати і демонструєте суперможливість навчати за будь-яких умов. Поки наші воїни відстоюють нашу Незалежність та Державність на передовій, ви невтомно виконуєте свою роботу звідусіль: в укриттях під час повітряних тривог, у пунктах незламності під час блекаутів і навіть у снігових заторах. Ви несете світло освіти, віру в Перемогу та майбутнє наших дітей. Дякую кожному за незламність, силу духу й високий професіоналізм!» — звернувся очільник Служби до педагогів України.

Чтайте також:  Новий правопис, довідкові матеріали і низький пороговий бал: Вакуленко розповіла, як полегшать НМТ у 2024 році

Цього року вперше відбулася сертифікація серед учителів математики та вчителів української мови і літератури, які реалізують Державний стандарту базової освіти на першому циклі (у 5-6-х класах). Для участі зареєструвалися 447 учителів математики та 456 вчителів української мови і літератури. Самооцінювання власної педагогічної майстерності здійснювали 180 учителів математики та 398 вчителів української мови і літератури. На третьому етапі сертифікації вивченням практичного досвіду роботи охоплено 179 учителів математики та 395 вчителів української мови і літератури; оцінювання професійних компетентностей педагогічних працівників здійснювали понад 800 експертів.

Сертифікат дає право на встановлення 20% доплати до посадового окладу (ставки заробітної плати), а успішне проходження сертифікації зараховується як проходження чергової (позачергової) атестації педагогічним працівником із присвоєнням йому наступної кваліфікаційної категорії або підтвердженням наявної вищої кваліфікаційної категорії.

Джерело.


Повернутись вверх