facebook

Експерти назвали три найважчі рішення, які доведеться ухвалити всім батькам

Експерти назвали три найважчі рішення, які доведеться ухвалити всім батькам

Рішення, які щодня приймають батьки щодо виховання дітей, впливають на їхнє життя у майбутньому. Експерти назвали три найважчих серед них. Зокрема, найскладнішим може стати встановлення меж.

Всі ці рішення є одними з непростих у житті дорослих, адже вони вимагають багато любові. Експерти у матеріалі видання YourTango розповіли, що батьки мають бачити тонку межу, коли помилкам можна статися, при дорослішанні дітей, а коли їх потрібно попередити. Деталі читайте далі у матеріалі.

3 найскладніших рішення, які доведеться прийняти батькам за версією експертів

Встановлення та дотримання кордонів

Найскладніше рішення, яке доведеться прийняти дорослим – це встановити межі. Важко вирішити, як належним чином зробити це, оскільки такі дії передбачають досягнення балансу між авторитетом, співчуттям і розумінням, запевняють фахівці.

За їхніми словами, останнім часом, цей виклик посилився, особливо через розрив поколінь. Спочатку він спостерігався як майже десятирічна різниця. Нині, кожні три роки покоління змінюється і стає унікальним.

Дозволяти дитині побути одній

Найважливіші батьківські рішення часто приймаються там, де любов зустрічається з мудрістю, запевняють фахівці. Вони зазначають, що варто дозволяти підростаючим дітям долати прірву їхніх викликів, незважаючи на інстинкт захищати їх. Адже, експерти звертають увагу, що такий процес вимагає визнання того, що зростання є результатом як перемог, так і невдач. Батьки таким чином проявляють свою довіру та стійкість, приймаючи те, що мудрість приходить на ґрунті досвіду.

“Найважче рішення – це не просто послабити нашу хватку, а зробити це з глибокою вірою в те, що навіть у падінні вони знайдуть у собі сили піднятися знову, ставши мудрішими та витривалішими, ніж раніше. Важливо визнати, що іноді найкращі уроки ми засвоюємо, коли знаходимо в собі сміливість залишитися на самоті”, – каже Клер Вайсманн, засновник швидкої детоксикації методу Вайсманна.

Розширення можливостей вашої дитини

Просте завдання – створити безпечний простір для помилок, на яких можна вчитися. Дорослі розширюють можливість дітей, дозволяючи їм самостійно приймати рішення. Саме у батьківському домі, за словами Мії фон Ша, тренерки із виховання дітей, школярі можуть експериментувати, вчитися та досліджувати, випробовуючи різні емоції, поведінку, ставлення та риси характеру. Адже вони почувають себе в безпечному та люблячому просторі. Якщо діти не мають такої свободи, каже фахівчиня, то вони спробують всі ці речі, як тільки вийдуть за межі дому, але там буде не так безпечно.

Джерело.


Повернутись вверх