facebook

Пандемія витіснила з освітнього ринку тих, хто «не тягне» сучасні методи викладання – викладач

Педагог розповів про вдалий перехід від традиційного навчання до дистанційного.

Пандемія добре вплинула на вчителів. Вірус став «санітаром лісу», який витіснив зі сфери освіти тих, хто не дотягує до стандартів якості. Про це заявив в ефірі “Радіо свобода” вчитель Костянтин Іванов.

Пандемія витіснила з освітнього ринку тих, хто «не тягне» сучасні методи викладання. Карантин “показав” учителів, які приходять тільки заради того, щоб дати завдання дітям весь урок читати з підручника, — сказав педагог.

Костянтин Іванов розповідає, що онлайн-заняття передбачають живе спілкування з учнями. Навіть експерименти в прямому ефірі повинні бути. Їх можна проводити віч-на-віч або невеличкими групами (зазвичай від чотирьох до шести людей).

Якщо це science, фізика або хімія, то будь-яке заняття будується на експерименті. Навіть теоретичні аспекти цих наук на початковому рівні можна продемонструвати через експеримент. Викладач упевнений, що саме таким має бути дистанційне навчання, але багато вчителів не мають бажання працювати на результат.

Він зазначає, що за час карантину різко збільшилась кількість батьків, бажаючих знайти приватних вчителів, що викладають дистанційно. Це засвідчує, що вчителі з державних освітніх закладів не можуть осилити такий форматом. На сьогодні залишилися в школі лиш ті, хто справді готовий до нового, готовий розвиватися й впроваджувати дистанційну освіту — запевняє Костянтин Іванов.

Чтайте також:  Пишуть твір на 2-3 речення, але це треба прийняти. 24-річна вчителька назвала проблеми сучасних школярів, які "живуть" у ґаджетах

Джерело.


Повернутись вверх