facebook

Гранти замість держзамовлень: МОН назвало важливе нововведення вступної кампанії 2024

Гранти замість держзамовлень: МОН назвало важливе нововведення вступної кампанії 2024

Вступна кампанія 2024 року передбачає отримання грантів на здобуття вищої освіти студентами. Проте такі зміни не передбачають форму традиційного державного замовлення.

Про це розповів заступник міністра освіти та науки України Михайло Винницький в ефірі Українського радіо. Він зазначив, що система бюджетного фінансування у сфері освіти матиме певні зміни, аби більше людей отримували державну підтримку.

“Система бюджетного фінансування вищої освіти буде змінюватися. Ми відходимо від системи так званого державного замовлення. Мова йде про те, що держава має бюджетно фінансувати вищу освіту, надаючи так звані гранти на здобуття вищої освіти, але це не має бути у формі традиційного держзамовлення. Ми хочемо зробити так, щоб більше людей отримали державну підтримку вищої освіти. Проте вона буде не стовідсоткова”, – розповів заступник міністра освіти.

Нагадаємо, в МОН також планують обʼєднувати виші, аби у студентів була можливість займатися науковою діяльністю. До кінця 2023 року вже мають відбутися перші зміни. Модернізація проходитиме у декілька етапів і не буде масовою.

Чтайте також:  Вибір спеціальності та темпів навчання: які зміни чекають на ВНЗ після ухвалення нового закону

Джерело.


Повернутись вверх