facebook

У школах України встановлять металошукачі та тривожні кнопки. Що відомо

У школах України встановлять металошукачі та тривожні кнопки. Що відомо

В українських школах планують встановити металошукачі та тривожні кнопки. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко. За його словами, нині починається впровадження комплексу заходів, які формуватимуть безпечне освітнє середовище.

З публікації офіційного каналу в Telegram посадовця стало відомо, що працівники поліції будуть нести службу в школах та відповідатимуть за безпеку дітей. З появою нових вимог, правоохоронці проходитимуть відбір, спеціалізоване навчання та ретельну перевірку.

“Пропускний режим теж потребує посилення. Тож у кожному навчальному закладі будуть металошукачі та рамки.Вже скоро стартуємо із набором та відбором кандидатів. А поки що 70% закладів освіти обладнані тривожними кнопками та перебувають під захистом поліції охорони. Ми знаємо, що робити далі заради безпеки дітей”, – йдеться у дописі.

Нагадаємо, в Міністерстві освіти та науки України нагадали, що дітей не варто забирати із закладу освіти під час повітряної тривоги. А в разі, якщо вчитель вимагає зворотнього, потрібно звернутись до адміністрації школи. У МОН зазначають, що всі учасники освітнього процесу у разі небезпеки мають перебувати в укритті до початку відбою тривоги.

Чтайте також:  Купа "мертвих душ". Нова очільниця НАУ розповіла про проблеми університету та анонсувала грандіозні зміни

Джерело.


Повернутись вверх