facebook

Вихователі звільнились, а діти бояться приходити: у дитсадку – конфлікт через 5-річну вихованицю

Вихователі звільнились, а діти бояться приходити: у  дитсадку – конфлікт через 5-річну вихованицю

У Черкасах в дитячому садку №25 “Пізнайко” розгорівся конфлікт довкола 5-річної вихованиці закладу. Кілька матерів звинувачують її у жорстокості щодо їхніх дітей.

За словами черкащанки Олени Слюсар, дитина нещодавно нібито навмисно порізала ножицями одногрупника. Свою скаргу жінка опублікувала на власній сторінці у Фейсбук.

“У нашому садочку 5-річна дівчинка взяла ножиці і порізала хлопчикові пальчики. Просто так. Просто, як раніше била дівчинку ногою у взутті прямо в горло. Просто, як постійно вже рік наші діти кожного дня не хочуть йти в садочок, бо бояться одну дитину. Ми йшли в цей садочок до найкращого вихователя. До неї ходила ще моя старша донька. Але прийшла в групу одна дитина і все. Нема улюблених вихователів, бо не витримали”, – розповідає Олена Слюсар.

За її словами, мама дівчинки заперечує провину доньки та начебто звинувачує у всьому інших дітей.

Директорка дитячого садка Людмила Кондратенко запевняє, що батьки все вигадують і безпідставно намовляють на дівчинку.

“Одній з мам не подобається ця дівчинка і вона ходить збирає якісь підписи, наполягаючи, аби дитину перевели з нашого дитсадка, – коментує для Про все директорка. – Це нормальна дитина, лагідна. Обіймає інших дітей, мене іноді. А мама приходить і каже, що не хоче, аби її дитину гладили. Інша каже, що не хоче, аби її діти ходили разом із інклюзивними дітками. Ця дівчинка нікого не душила, це все вигадки. Так, вона рухлива, але не більше того. Ситуація з ножицями трапилась, коли вихователька була без помічника і проводила заняття. Дівчинка зраділа тим ножицям, і хлопчик зачепив ненароком їх. Але там нічого немає. Навіть не бинтували”.

Як запевняє Людмила Кондратенко, дві виховательки звільнилися не через дитину, а за сімейними обставинами і ще можуть повернутися назад на роботу.

Начальник департаменту освіти та гуманітарної політики ЧМР Богдан Бєлов каже, що ситуація не є критичною.

“Працівники департаменту виїжджали на місце й розбиралися, – каже посадовець. – Звернулися до нас через Фейсбук. Ситуація врегульована. Десь було нерозуміння процесів батьками, десь, можливо, у дитсадку хтось був неправий”.

Олена Слюсар підтвердила, що ситуацією зацікавились у департаменті освіти. Водночас жінка не задоволена, що жодних дій та рішень досі немає.

Джерело.


Повернутись вверх