facebook

Вихователів дитсадків в Україні чекають зміни: скорочений робочий день, 45 хвилин перерви і 56 днів відпустки

Вихователів дитсадків в Україні чекають зміни: скорочений робочий день, 45 хвилин перерви і 56 днів відпустки

Українським вихователям дитсадків планують скоротити робочий день та зробити перерву у 45 хвилини протягом цього часу у спеціально відведеному для відпочинку приміщенні. Такі зміни передбачає законопроєкт, який стосується дошкільної освіти.

У документі також пропонується скоротити робочий час до 30 годин на тиждень, протягом якого освітяни будуть займатися навчальною, вихованою, методичною, організаційною та іншими видами педагогічної діяльності. Більш того, вихователі матимуть довшу відпустку. Згідно з пропозицією, вона має складати 56 днів.

Нині законопроєкт готується до голосування у парламенті в другому читанні. В ньому також йдеться і про скорочення робочого часу для керівників та вихователів-методистів, норма якого буде 36 годин на тиждень. Тривалість відпустки для помічників вихователів пропонується зробити 28 календарних днів.

Ті педагоги, які працюють у спеціальних закладах дошкільної освіти, інклюзивних, спеціальних групах, матимуть додаткову щорічну відпустку у 7 днів.

У документі також зазначено, що вихователі можуть збільшувати своє навантаження, проте воно не може перевищувати 36 годин на тиждень, а тривалість робочого часу – 40 годин на тиждень.

Джерело.


Повернутись вверх