facebook

Карпачов назвав “головний злочин”, які батьки роблять, коли виховують дітей

Карпачов назвав “головний злочин”, які батьки роблять, коли виховують дітей

Виховування дітей – важка праця. Важливо пам’ятати, що батьківство – це не природний інстинкт, йому потрібно вчитись. Також важливо уникати деяких помилок.

Про це повідомляє РБК-Україна (проект Styler) з посиланням на пост психолога Дмитра Карпачова в Instagram.

Яку помилку роблять батьки
Експерт розповів що багато батьків вважають що дітей потрібно виховувати інтуїтивно.

Однак Карпачов з цією думкою категорично не погоджується.

Зокрема, усі труднощі, від яких людина зараз страждає – це все наслідки виховання батьками. А в 95% люди несвідомо передають це своїм дітям.

“Уявіть ситуацію: ви купили авто з салону, сіли за кермо вперше та поїхали з думкою “ну якось же на велосипеді навчилася”. А коли ваша подорож швидко закінчилась і ви кажете: “Моє авто мене не слухає та погано себе поводить, зробіть з ним що-небудь”, – йдеться у повідомленні.

Карпачов розповів, що дитина набагато витриваліша за авто і ніхто батьків не заарештує, коли ви в черговий раз будете кричати на дитину – поведінка якої, є результатом виключно вашого виховання.

Психолог зазначив, що багато батьків навіть в таких простих речах як грудне вигодовування, формування прив’язаності абопривчання до горщика роблять жахливі речі, які залишають дитині невиправний слід на все її життя.

Чтайте також:  Батьки оніміли: навчальний рік у школах різко скоротили

Чи можна кричати на дитину
Діти починаються боятися власних дій, адже вони можуть спровокувати негативну реакцію у дорослих і зокрема крик. У дитини виникає реальний страх бути покинутою, непотрібною, а також стійке відчуття самотності.

У підлітковому віці це перетворюється на замкнутість, нездатність до діалогу, на страх відстоювати власну думку. Такі діти не зможуть вирішувати конфліктні ситуації й навряд чи стануть лідерами у колективі.

Крики, скандали, постійні докори спричиняють замкнутість, знижують самооцінку, бо в дитини з’являється відчуття, що її не люблять і не цінують.

Дитина постійно намагається будь-яким способом уникнути негативної реакції батьків, тому обирає для цього всі можливі варіанти.

Найперший із них – приховати щось, тобто обдумати. Усе починається з оцінок чи розбитої вази. Але найгірше те, що дитина увесь час пристосовується, вигадує та боїться бути викритою. Це призводить до нервових зривів і депресій.

Джерело.


Повернутись вверх