facebook

У МОН зазначають, що зменшення навантаження збереже колективи вишів

У МОН зазначають, що зменшення навантаження збереже колективи вишів

Зменшення навчального навантаження є способом зберегти колективи при об’єднанні вишів

Зменшення навчального навантаження на одного викладача – це спосіб зберегти колективи в умовах об’єднання закладів вищої освіти.

Про сказав заступник міністра освіти і науки Михайло Винницький в ефірі програми «Модуль знань», коментуючи норми законопроєкту щодо підтримки наукової роботи в закладах вищої освіти, який буде розглянутий парламентом у другому читанні.

Він зауважив, що зменшення навчального навантаження викладачів з 600 до 500 годин за умови наукової діяльності в обсязі не менш 500 годин є позитивним кроком.

«Ми зменшуємо навчальне навантаження викладачів і скажемо тим викладачам – ви маєте займатися науковою роботою. Це ж класно! Так і має бути», – зазначив Винницький.

Водночас він зауважив, що в Україні є значна кількість викладачів, які не займаються науковою роботою.

«Давайте ми їх переведемо у педагогічні працівники. Тоді вони стануть практиками і матимуть іншу систему навантаження», – підкреслив заступник міністра.

За словами чиновника, такий крок є одним з засобів трохи полегшити ситуацію.

Також він зауважив, що мережа закладів вищої освіти не відповідає потребам країни.

«Але треба розуміти, що в нас роздута система. У нас багато закладів, у нас дуже багато викладачів, я розумію, що це непопулярно, але модернізації не уникнути», – підкреслив Винницький.

Чтайте також:  Вищу освіту чекають зміни: Рада прийняла закон

Джерело.


Повернутись вверх